Ոչ միայն փաստաթղթեր են հարկավոր պանրի արտադրամաս հիմնելու և պանիրը խանութներում վաճառելու համար, դա կախված է նրանից, թե ինչ կարգավիճակով եք ցանկանում գրանցվել: Նաև արտադրական պատշաճ պայմաններ ու պանրի գրագետ տեխնոլոգ է ձեզ հարկավոր: Սննդի անվտանգության ծառայությունում գրանցվելը պարտադիր է:
Հարգելի Արսեն, նախ պետք է հաշվառվեք որպես ԱՁ կամ ՍՊԸ, այնուհետև որոշեք թե ինչ հարկատեսակով եք ցանկանում աշխատել, եթե Ա/Ձ` դրամարկղ չեք վարի, իսկ եթե ՍՊԸ այդ դեպքում լավ կլիներ դիմեք հաշվապահի:
Առաջին հերթին կազմակերպության գրանցում, էլեկտրոնային ստորագրության հաստատում, հարկային դաշտի ընտրություն,սննդի տեսչության թույլտվություն, տարածքի ձևակերպում։
Բարև Ձեզ, իրավաբանական անձի/ֆիրմայի գրանցման մասով մյուսները գրել են, ես ասեմ արտադրական փաստաթղթերի մասով, անհրաժեշտ է մշակել տեխնոլոգիական հրահանգ/ներ (արտադրական գործընթացների նկարագրություն), ընտրել թե որ նորմատիվային փաստաթղթին համապատասխան եք արտադրելու (օրինակ ԳՕՍՏ), կամ մշակեք ձեր ընկերության ստանդարտը, մշակել պանրի/ների պիտակները, պատրաստի արտադրանքի նմուշ ներկայացնեք հավատարմագրված լաբորատորա, դիմեք սերտիֆիկացման մարմնին հայտարարագիր (EAC) ստանալու համար, որից հետո կարող եք հանգիստ շուկայահանել պանիրը ու վաճառել:
💼 Խորհուրդներ սկսնակ հաշվապահների համար – սովորենք միասին 📈 Ահա մի քանի խորհուրդներ, որոնք կօգնեն սկսնակ հաշվապահներին. ✅ Սովորեք հաշվապահական հաշվառման տեսությունը, տիրապետեք հիմունքներին 🧰 Սովորեք աշխատել տարբեր գործիքներով։ Օրինակ, Excel-ը կարող է դառնալ Ձեր...
Tesla-ի հիմնադրման սկզբնական շրջանում Իլոն Մասկը հայտնի էր իր նորարարական գաղափարներով և ավտոմոբիլային և էներգետիկ արդյունաբերությունները հեղափոխելու անդադար ձգտմամբ։ Սակայն, մինչ Մասկը կենտրոնացած էր նորարարության վրա, նրան անհրաժեշտ էր մեկը, ով կկառավարեր կարևորագույն ֆինանսական գործառնությունները։...
Ասում են, որ կարող եք որոշել, թե ինչ-որ մեկը քանի ժամ է ծախսել իր հարկային հաշվետվությունը պատրաստելու համար՝ ըստ սևագրի վրա թողնված սուրճի բաժակի օղակների, ինչպես կարելի է հաշվել ծառի տարիքը՝ ըստ նրա օղակների: Եթե...
Երբ 1975-ին Բիլ Գեյթսը հիմնադրեց Microsoft-ը, նա այսպիսի տեսլական ուներ՝ համակարգիչ դնել յուրաքանչյուր գրասեղանի վրա և յուրաքանչյուր տանը: Այնուամենայնիվ, երբ ընկերությունն աճեց, Գեյթսը, ինչպես Սթիվ Ջոբսը, բախվեց աճող ֆինանսական բարդությունների հետ, որոնք պահանջում էին զգույշ...
Նման նյութեր՝ Գտնել աշխատանք Թեստ Mix (թեստ #27) Վարձակալության ձևակերպումներ Թեստ ուժի մեջ մտնող փոփոխությունների վերաբերյալ (թեստ #10) Թեստ – Հայտնի հայ գործարարներ և գյուտարարներ (թեստ #28)
Մարիաննա on Աշխատանքից ազատում հաստիքի կրճատման պատճառով: “Բարև Ձեզ, Կարինե: Աշխատանքային օրենսգրքի հոդված 113. Աշխատանքային պայմանագրի լուծումը գործատուի նախաձեռնությամբ 1. Գործատուն իրավունք ունի աշխատողի հետ լուծելու անորոշ ժամկետով…” Jun 13, 15:50
Մարիաննա on Ինչպե՞ս կհաշվարկվի հաջորդ մայրության նպաստը: “Բարև Ձեզ, Զավեն: Աշխատողը շարունակում է ստանալ մինչև երկու տարեկան երեխայի խնամքի նպաստը՝ գտնվելով հղիության և ծննդաբերության արձակուրդում, մինչև կլրանա…” Jun 13, 15:35
Արման on Խանութը համարվում է շրջանառության հարկ վճարող: “Նախ 24 մլն շեմը վերաբերում է միկրոձեռնարկատիրությանը, ձեր դեպքում շեմը 115 միլիոն է, դրանից հետո պետք է աշխատեք ԱԱՀ-ով։ Հաշվետու…” Jun 13, 14:21
A. on ԱՁ աշխատում է ծրագրային ապահովման ոլորտում: “Լավ կլինի՝ հաշվապահի դիմեք, շատ նրբություններ կան։ Պետք է շրջհարկի դիմում տաք, այլ հաշվարկ-հաշվետվություններ ներկայացնեք։” Jun 13, 14:05
Ոչ միայն փաստաթղթեր են հարկավոր պանրի արտադրամաս հիմնելու և պանիրը խանութներում վաճառելու համար, դա կախված է նրանից, թե ինչ կարգավիճակով եք ցանկանում գրանցվել: Նաև արտադրական պատշաճ պայմաններ ու պանրի գրագետ տեխնոլոգ է ձեզ հարկավոր: Սննդի անվտանգության ծառայությունում գրանցվելը պարտադիր է:
Հարգելի Արսեն, նախ պետք է հաշվառվեք որպես ԱՁ կամ ՍՊԸ, այնուհետև որոշեք թե ինչ հարկատեսակով եք ցանկանում աշխատել, եթե Ա/Ձ` դրամարկղ չեք վարի, իսկ եթե ՍՊԸ այդ դեպքում լավ կլիներ դիմեք հաշվապահի:
Առաջին հերթին կազմակերպության գրանցում, էլեկտրոնային ստորագրության հաստատում, հարկային դաշտի ընտրություն,սննդի տեսչության թույլտվություն, տարածքի ձևակերպում։
Սկզբնական շրջանում կարող եք միկրոյով աշխատել:
Բարև Ձեզ, իրավաբանական անձի/ֆիրմայի գրանցման մասով մյուսները գրել են, ես ասեմ արտադրական փաստաթղթերի մասով, անհրաժեշտ է մշակել տեխնոլոգիական հրահանգ/ներ (արտադրական գործընթացների նկարագրություն), ընտրել թե որ նորմատիվային փաստաթղթին համապատասխան եք արտադրելու (օրինակ ԳՕՍՏ), կամ մշակեք ձեր ընկերության ստանդարտը, մշակել պանրի/ների պիտակները, պատրաստի արտադրանքի նմուշ ներկայացնեք հավատարմագրված լաբորատորա, դիմեք սերտիֆիկացման մարմնին հայտարարագիր (EAC) ստանալու համար, որից հետո կարող եք հանգիստ շուկայահանել պանիրը ու վաճառել: